Яценюк доручив Насірову і Коболєву розібратися з боргом "Укрнафти"

Вівторок, 12 січня 2016, 13:52

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив голові Державної фіскальної служби Роману Насірову, керівнику НАК "Нафтогаз України" Андрію Коболєву вжити невідкладних заходів для погашення податкового боргу ПАТ "Укрнафта".

Текст відповідного документа, датованого 30 листопада 2015 року, має агентство "Інтерфакс-Україна".

Доручення прем'єра також стосувалося в. о. міністра екології та природних ресурсів Сергія Курикіна і глави Державної служби геології та надр Миколи Бояркіна.

Держгеонадр відреагувало на доручення прем'єра і в листі від 16 грудня 2015 року запропонувало ДФС подати звернення про припинення дії конкретних спецдозволів "Укрнафти" на надрокористування.

Реклама:

Раніше голова "Укрнафти" Марк Роллінз заявив, що в компанії немає грошей на повернення боргів за попередні періоди.

"У нас достатньо фінансів, щоб задовольнити поточні витрати, в тому числі по виплаті зарплати і поточної податкової заборгованості. Це близько 1 млрд гривень на місяць. Ми будемо продовжувати платити ці зобов'язання", - пообіцяв він.

Як повідомлялося, заборгованість "Укрнафти" перед державним бюджетом по сплаті податків і зборів за період з серпня 2014 року по 1 січня 2016 року становить 10,4 млрд гривень.

ПАТ "Укрнафта" - найбільша українська нафтодобувна компанія. НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція "Укрнафти", групі компаній "Приват" Ігоря Коломойського - близько 42% акцій.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: