Місія МВФ почала перевірку Нацкомісії з цінних паперів

Вівторок, 12 січня 2016, 11:38

Місія технічної допомоги експертів Міжнародного валютного фонду почала роботу в Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Про це йдеться у повідомленні НКЦПФР.

"Протягом двох тижнів (з 11 по 22 січня) фахівці МВФ обговорять питання підвищення вимог до розкриття інформації на ринку капіталу та прозорості діяльності учасників ринку, удосконалення порядку емісії цінних паперів, санкцій при правопорушеннях на ринку капіталу, в тому числі використанні інсайдерської інформації та маніпулюванні цінами", - йдеться у повідомленні.

"Також в рамках роботи місії будуть розглянуті питання вдосконалення системи регулювання та нагляду за ринком капіталу в Україні, посилення повноважень регулятора та зміни моделі його фінансування", - повідомляє прес-служба.

Реклама:

У комісії нагадали, що з 13 по 27 липня 2015 року міжнародні експерти оцінювали достатність операційної та фінансової самостійності НКЦПФР, її повноваження у сфері правозастосування та міжнародного співробітництва.

За результатами проведеної оцінки, МВФ розробило рекомендації щодо змін, необхідних для зміцнення відповідності законодавчої бази України цілям і принципам регулювання у сфері цінних паперів IOSCO (Міжнародної організації комісій з цінних паперів).

 Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: