Президент "Альфа-Банку" розповів про майбутнє української "дочки" UniCredit

Вівторок, 12 січня 2016, 11:26

Президент українського "Альфа-Банку" Олександр Луканов заявив, що очікувати об'єднання "Укрсоцбанку" і "Альфа-Банку" найближчим часом не варто.

Про це він розповів в інтерв'ю "ЛігаБізнесІнформ".

За його словами, питання об'єднання всіх активів в Україні під один бренд - це складне питання.

"На даний момент немає остаточного рішення. Є різні ідеї - від створення двох банків з різною спеціалізацією до об'єднання або реструктуризації двох фінансових установ з подальшим продажем одного з них", - заявив Луканов.

Реклама:

Він додав, що остаточно можна буде сказати значно пізніше.

"Не виключаю, що рішення розтягнеться на кілька років. Зараз можна говорити, що найближчим часом все залишиться як є: працюватимуть два банки. Звичайно, буде більше кооперації, більше обміну інформацією і т.д. Але точно не єдиний банк завтра", - заявив президент "Альфа-Банку".

"Ми підписали угоду, за умовами якої італійська група UniCredit отримує 9,9% акцій нашого головного холдингу ABH Holdings SA (ABHH) зі штаб-квартирою в Люксембурзі взамін на 100% своєї української дочки. Фактично вони внесли "Укрсоцбанк" в холдинг ABHH і стали нашими акціонерами. У цьому суть угоди", - сказав Луканов.

Він зазначив, що далі потрібне узгодження угоди українським регулятором. "Неформально в НБУ нам вже сказали, що вони не проти", - заявив Луканов.

"Також необхідний ще дозвіл антимонопольних органів. Але тут ми не очікуємо труднощів: ми вже проходили процедуру розкриття власників на ринках Голландії, Німеччини, України, Казахстану - і ніколи не було проблем", - підсумував він.

Нагадаємо, холдингова компанія Альфа-Груп ABH Holdings S. A., яка опосередковано володіє 100% акцій Альфа-Банку, підписала угоду з UniCredit Group про передання 100% акцій ПАТ "Укрсоцбанк" в обмін на міноритарну частку володіння в ABHH у розмірі 9,9%.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: