"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росія пускатиме українські фури в Казахстан тільки через Білорусь

П'ятниця, 1 січня 2016, 14:31

Президент РФ Володимир Путін підписав указ "Про заходи щодо гарантування економічної безпеки і національних інтересів Російської Федерації під час здійснення міжнародних транзитних перевезень вантажів із території України на територію Республіки Казахстан через територію РФ".

Текст указу розміщено на офіційному інтернет-порталі правової інформації.

Указ підписано у зв'язку з припиненням з 1 січня 2016 року дії договору про зону вільної торгівлі з Україною.

Указ встановлює, що міжнародні транзитні автомобільні та залізничні перевезення вантажів із території України на територію Казахстану через територію РФ здійснюються тільки з території Білорусі "за умови застосування до вантажних приміщень транспортних засобів та залізничного рухомого складу, приміщень, ємностей та інших місць, в яких перебувають або можуть перебувати товари, засобів ідентифікації, зокрема таких, що функціонують на основі технології глобальної навігаційної супутникової системи ГЛОНАСС, а також за наявності у водіїв транспортних засобів, що здійснюють автомобільні перевезення, облікових талонів".

"Накладення засобів ідентифікації, зокрема таких, що функціонують на основі технології глобальної навігаційної супутникової системи ГЛОНАСС, під час автомобільних і залізничних перевезень здійснюється при в'їзді на територію РФ в стаціонарних або пересувних контрольних пунктах і контрольних пунктах, розташованих на залізничних станціях", - йдеться в документі.

Водії транспортних засобів, що здійснюють автомобільні перевезення, зобов'язані під час в'їзду на територію РФ з території Білорусі отримати реєстраційні талони в стаціонарних або пересувних контрольних пунктах, і під час виїзду з території РФ здати ці талони в стаціонарні або пересувні контрольні пункти.

Реклама:

У разі порушення водіями транспортних засобів під час здійснення автомобільних перевезень порядку накладення і зняття і застосування пломб, у тому числі функціонують на основі технології ГЛОНАСС, облікові талони вважаються недійсними.

Уряду РФ доручено "встановити вимоги до засобів ідентифікації, зокрема таких, що функціонують на основі технології ГЛОНАСС, порядок їх накладання (зняття) та застосування під час здійснення автомобільних і залізничних перевезень, а також порядок видачі (здачі) облікових талонів.

Кабінету міністрів РФ також доручається визначити стаціонарні і пересувні контрольні пункти і контрольні пункти, розташовані на залізничних станціях, які використовуються під час здійснення автомобільних і залізничних перевезень.

Крім того, уряд має вжити заходи, спрямовані на забезпечення контролю за здійсненням автомобільних і залізничних перевезень.

Акціонерне товариство "ГЛОНАСС" визначено "єдиним виконавцем закупівлі робіт зі створення та експлуатації системи контролю за автомобільними і залізничними перевезеннями, що передбачає застосування засобів ідентифікації (пломб), що функціонують на основі технології ГЛОНАСС", - йдеться в тексті указу.

Указ набуває чинності з дня його офіційного опублікування та діє до 1 липня 2016 року.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: