Абромавичус обіцяє, що Україна буде в топ-20 DoingBusiness вже в 2017 році

Середа, 9 грудня 2015, 13:08

У 2016 році Україна увійде в топ-50 країн в рейтингу Світового банку легкості ведення бізнесу (Doing Business), а у 2017 - у топ-20.

Про це заявив міністр економічного розвитку та торгівлі Айварас Абромавичусв ході звіту про підсумки роботи міністерства за рік.

"У 2016 році увійдемо в топ-50 країн DoingBusiness,у 2017 - у топ-20", - пообіцяв він.

За його словами, Мінекономіки розробило для цього дорожню карту з 27 кроків.

Реклама:
 

Нагадаємо, Україна посіла 83 місце в рейтингу Світового банку легкості ведення бізнесу (Doing Business), піднявшись на чотири позиції.

Що стосується України, то країна другий рік поспіль покращує результат. У 2014 році Україна посіла 96 місце в рейтингу Doing Business, поліпшивши свої позиції на 16 пунктів.

Дослідження показало, що ключовою реформою, яка сприяла підвищенню рейтингу цього року, стало спрощення реєстрації бізнесу.

Згідно з даними Doing Business, для реєстрації підприємства в Україні треба пройти 4 процедури. Для реєстрації підприємства, за підрахунками експертів проекту, знадобиться не більше семи днів.

У той же час, всі також важко бізнес вирішує питання по отриманню дозволів на будівництво та підключення до електромереж.

Для прикладу - підключення до системи електропостачання в Україні експерти оцінюють в п'ять процедур і в 260 днів. Отримання дозволів на будівництво - 10 процедур і 67 днів.

Нагадаємо, чим вище позиція країни в рейтингу ведення бізнесу, тим більш привабливою вона стає для інвестицій.

Раніше президент України Петро Порошенко заявляв, що Україна підніметься мінімум на 10 позицій у рейтингу Doing Business.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: