Кабмін передав 100% акцій "Нафтогазу" в управління Мінекономрозвитку

Понеділок, 7 грудня 2015, 20:51

Кабмін в рамках проведення реформи управління НАК "Нафтогаз України" прийняв новий статут компанії і передав 100% акцій холдингу, що належать державі, в управління Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Про це йдеться в постанові уряду №1002.

"Постановити, що управління 100 відсотками акцій держави публічного акціонерного товариства "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" (далі - Компанія) здійснює Міністерство економічного розвитку і торгівлі", - йдеться у постанові.

Крім того, уряд затвердив положення про наглядову раду  "НАК "Нафтогаз України";  положення про правління ПАТ "Нафтогаз України"; завдання на голосування представникам держави на засіданні наглядової ради публічного акціонерного товариства "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України".

Реклама:

Як зазначається, статут ПАТ "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" (діє з 1 квітня 2017 року);

"Не допускається втручання та перешкоджання господарській діяльності з боку органів державної влади, політичних партій та громадських організацій, їх посадових осіб. Управління корпоративними правами (акціями, частками) юридичних осіб, акціонером (засновником, учасником) яких є "Нафтогаз", компанія здійснює самостійно через свої уповноважені органи відповідно до статуту",  - йдеться у постанові.

Також, склад Наглядової ради компанії формують п'ять осіб, їх затверджує Міністерство економічного розвитку і торгівлі як акціонер компанії. Три члена Наглядової ради компанії повинні відповідати критеріям незалежності, визначеним законодавством та положенням про Спостережну раду компанії.

Згідно з постановою, Міненерго має здійснити передачу акцій "Нафтогазу" в Мінекономрозвитку в 10-денний строк. А сам "Нафтогаз" має зареєструвати новий статут і прийняти до 1 квітня 2017 року пов'язані з ним документи.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: