НБУ вирішив ліквідувати ще один банк

П'ятниця, 4 грудня 2015, 17:03

Національний банк за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийняв рішення відкликати банківську ліцензію та ліквідувати ПАТ "Унікомбанк".

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

У прес-службі нагадали, що "Унікомбанк" було визнано проблемним 6 жовтня 2015 року. Водночас власники банку не вживали жодних заходів для підтримки його ліквідності, покращення фінансового стану та усунення порушень нормативно-правових актів Національного банку.

"Через повну втрату ліквідності, з метою захисту інтересів вкладників та інших кредиторів правління Національного банку було зобов’язане 15 жовтня 2015 року прийняти рішення про віднесення ПАТ "Унікомбанк" до категорії неплатоспроможних", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

"На виконання вимог статті 34 розділу VII Закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" виконавчою дирекцією Фонду наступного робочого дня запроваджено тимчасову адміністрацію та призначено уповноважену особу для її здійснення", - повідомляє прес-служба.

Як повідомлялося, Національний банк 1 грудня прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації неплатоспроможного банку "Національні інвестиції" (Київ).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!