Путін підписав закон про призупинення ЗВТ з Україною і вніс поправки

Середа, 30 грудня 2015, 16:36

Президент РФ Володимир Путін підписав закон про призупинення договору про зону вільної торгівлі (ЗВТ) щодо України, зробивши виняток у частині мита при експорті газу.

Відповідні документи розміщені на офіційному порталі правової інформації в середу, передає "РИА Новости".

Як відомо, президент РФ раніше підписав указ про припинення договору про ЗВТ щодо України, ініціював прийняття відповідного закону і в середу підписав його.

Водночас, як відзначає агентство, Путін видав указ, яким призупинив дію двох цих документів щодо мита при експорті газу.

Реклама:

"Міністерству закордонних справ Російської Федерації направити депозитарію та учасникам Договору... повідомлення про часткове відновлення його дії відносно України", — йдеться в тексті указу.

Раніше повідомлялося, що Держдума РФ призупинила дію договору про вільну торгівлю з Україною в рамках ЗВТ СНД. Пізніше аналогічне рішення схвалила і Рада Федерації.

Договір про зону вільної торгівлі був підписаний державами-учасниками СНД 18 жовтня 2011 року.

У середу український уряд затвердив контрзаходи проти російського ембарго. Зокрема, прийнято дві постанови: про заборону ввезення російських товарів з 10 січня 2016 року, а також про введення імпортних торговельних мит з 2 січня.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!