Україна готова до судової війни з РФ щодо боргу "Януковича" - Яценюк

Середа, 30 грудня 2015, 15:00

Україна готова до судової війни з Російською Федерацією щодо боргу у 3 млрд доларів.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк відкриваючи засідання уряду.

Він нагадав, що Кабінет міністрів ухвалив рішення про запровадження мораторію на виплату боргу РФ у розмірі 3 млрд доларів.

"В рамках нашої роботи уряд України прийняв рішення про запровадження мораторію на 3 млрд доларів боргів, які ми не брали і які були ніщо інше, як хабар Кремля колишньому українському президенту за непідписання Угоди про зону вільної торгівлі", - сказав прем’єр.

Реклама:

За його словами, український уряд запровадив такий мораторій на виплату 3 млрд доларів і, в першу чергу, це пов'язано з тим, що Росія відмовилася реструктуризувати ці борги, як реструктуризували всі інші українські кредитори.

"Інших умов, ніж ті умови, які були запропоновані для інших кредиторів, які прийняли українську пропозицію Кремль не отримає", - заявив Яценюк.

"Саме тому мораторій запроваджений до того моменту, доки Росія прийме пропозицію України, або буде відповідне судове рішення, і ми в повній амуніції, у повній готовності до судової війни з Російською Федерацією", - підсумував він.

Раніше міністр фінансів України Наталія Яресько заявила, що очікує продовження переговорів із російською стороною щодо випущених у грудні 2013 року єврооблігацій на 3 млрд доларів.

В свою чергу міністр фінансів РФ Антон Силуанов заявив, що Росія готова обговорювати пропозиції України щодо боргу попри початок судового процесу.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: