"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МОЗ розширив перелік товарів для продажу в аптеках

Середа, 30 грудня 2015, 13:05

Міністерство охорони здоров'я України внесло зміни до переліку товарів, які можуть реалізовувати аптечні установи, розширивши асортимент реалізованої продукції на сім позицій.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Аптечної професійної асоціації України (АПАУ), передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється, в даний час наказ № 764 від 23 листопада зареєстрований в Міністерстві юстиції. Він набуде чинності з дня опублікування.

Згідно з повідомленням, аптеки зможуть реалізовувати ортопедичні товари, противерикозні компресійні вироби, прилади вимірювання функціональних навантажень людини (крокомір, лічильник калорій), масажери, інгалятори, медичні лампи, кварцові лампи, сольові, гелеві та електричні грілки, товари для магнітотерапії, які не зареєстровані як медичні вироби, і супутні товари до них (батарейки, зарядні пристрої).

Реклама:

Крім того, інструменти, пристосування для догляду за порожниною рота, шкірою, нігтями, волоссям; предмети і засоби для ароматерапії (ароматичні лампи, масла, палички, свічки); вироби з вати (ватяні палички, диски, пластини).

Також, засоби жіночої гігієни, пластирі, паперові носові хустки, паперові та вологі серветки, туалетний папір, рушники паперові, панчішно-шкарпеткові трикотажні вироби, пакувальні матеріали, які не зареєстровані як медичні вироби; засоби, прилади та інші товари для боротьби зі шкідливими звичками; термоконтейнери, термосумки, термобокси.

За словами директора АПАУ Володимира Руденка, в умовах високої конкуренції аптеки змушені максимально знижувати ціни, що призводить до зниження рентабельності і збитковості.

"Збільшення кількості товарів, дозволених для продажу, дасть аптечним закладам можливість збільшити товарообіг", - зазначив Руденко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: