Зубко назвав головним досягненням бюджету-2016 підтримку децентралізації

Середа, 30 грудня 2015, 11:33

Віце-прем’єр-міністр, міністр регіонального розвитку Генадій Зубко вважає, що головним досягненням Держбюджету 2016 є збільшення підтримки реформи децентралізації

Про це він заявив в інтерв’ю "Економічній правді".

"Як показало голосування, ці дискусії (навколо бюджету - Ред.) мали більше політичне, ніж професійне підґрунтя. Як на мене, то головне досягнення Держбюджету 2016 - збільшення підтримки реформи децентралізації", - зазначив Зубко.

Він пояснив це тим, що у Державному фонді регіонального розвитку передбачено 3 млрд грн. Також додатково на соціально-економічний розвиток регіонів виділено 1,94 млрд грн.

Реклама:

"Ще є субвенція на підтримку інфраструктурних проектів об’єднаних територіальних громад - 1 млрд грн. Всі ці гроші будуть виділені із загального фонду, тобто є захищеними статтями і гарантовано надійдуть в регіони", - уточнив віце-прем’єр-міністр.

Крім того, важливим аспектом є те, що з 1 січня відкриваються прямі бюджетні розрахунки 159 об’єднаних територіальних громад з Державним казначейством, минаючи область та район.

"У держбюджеті закладено 284,9 млн грн на базову дотацію, 1,6 млрд. грн. - на освітню та 844 млн грн - на медичну субвенції для об’єднаних громад. Невеликий розмір базової дотації свідчить про те, що громади виходять на рівень самодостатності", -  говорить міністр.

За його словами, він очікує в 2016 році зростання місцевих бюджетів у порівняні з 2015 роком.

"Зокрема і за рахунок збільшення власних повноважень,  зменшення єдиного соціального внеску та навантаження на заробітну плату, виведення її з тіні та зростання. Окрім того, об’єднані територіальні громади отримають 60% надходження від  ПДФО на рівні з містами обласного значення", - підсумував він.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!