РФ скаржиться, що не отримає кілька військових кораблів через Україну

Середа, 30 грудня 2015, 10:47

Військово-морський флот Росії не отримає у 2015 році за державним замовленням кілька кораблів через зрив контракту з боку України.

Про це повідомив віце-прем'єр уряду Росії Дмитро Рогозін, передає "Інтерфакс-Україна".

"Якщо говорити щодо флоту, то у нас із кількох десятків кораблів кілька кораблів не буде побудовано цього року. Їх буде здано лише наступного року. А деякі були засновані на силових установках, які виробляла Україна", - сказав Рогозін.

За його словами, це пов'язано з тим, що Україна не поставила Росії за раніше підписаними контрактами силові установки для кораблів.

Реклама:

"Суму розміром 100 млн доларів було сплачено українському підприємству "Зоря-Машпроект" на постачання газотурбінних агрегатів. А вони грошей не повертають, не постачають продукції" - пояснив віце-прем'єр.

Рогозін зазначив, що в Росії немає подібного виробництво, проте відбувається його відтворення.

"У нас такого виробництва немає. Ударними темпами відтворюємо власне виробництво, але знадобиться деякий час", - уточнив віце-прем'єр.

За його словами, 2017-2018 рр. - це основні роки, "коли ми виходимо на повне імпортозаміщення продукції, яку раніше ми вільно отримували з України, нині ми не можемо її отримати".

"Ось через це побудований корабель уже стоїть, а силової установки там немає, може одного навіть компонента там бракує, але якщо цього компонента немає у виробництва всередині країни, значить уже посувається термін постачання цих кораблів", - сказав Рогозін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!