У екс-резиденції Януковича задля економії встановили твердопаливний котел

Четвер, 3 грудня 2015, 13:15

З метою економії державних коштів, які витрачалися на оплату природного газу, та у зв’язку з підвищенням цін на енергоносії адміністрація ДО "Резиденція "Синьогора" прийняла рішення перейти на альтернативні види палива.

Про це повідомляє прес-служба державного управління справами.

"Було розроблено проектну документацію та розпочато роботи з реконструкції котельні, встановлено твердопаливний котел вітчизняного виробника", - зазначив генеральний директор "Синьогори" Василь Поштарюк.

натиснути для збільшення 

За його словами, економія складатиме близько 300 тисяч гривень за рік, що окупить вартість установлення твердопаливного котла за один опалювальний сезон.

Реклама:

"Твердопаливний котел КВ-0,8-БТ придбано за рахунок спеціального фонду від доходів, одержаних організацією за надання платних послуг. Він використовується для системи опалення готелю, побутових, складських приміщень і забезпечення технологічних потреб гарячою водою з температурою до 95 °С та тиском у системі до 0,2 МПа", - повідомляє ДУС.

 натиснути для збільшення

"Для опалення використовуватимуть відходи від рубок догляду за тисячами гектарів прилеглого лісу. Згідно з розрахунками експертів перехід на твердопаливний котел забезпечить економію бюджетних коштів утричі", - йдеться у повідомленні.

"У 2014 році на опалення готельного комплексу було використано 75 тисяч кубометрів  газу. Для опалення твердопаливним котлом за місяць використовуватимуть до 200 м3 твердого палива", - повідомляє прес-служба.

 натиснути для збільшення

Як повідомлялось раніше, резиденцію "Синьогора" приватизували Віктор Янукович та наближені до нього особи на підставі підроблених рішень сільської ради. Відтак, на цій землі незаконно збудували дачні будинки.

Щоб повернути землі природно-заповідного фонду, прокуратура області подала до суду чотири позовні заяви, які судом задоволені в повному обсязі.

Наразі виконавче провадження щодо витребування ділянок із незаконного володіння завершено, землю повернуто Державному управлінню справами.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: