"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Україні з'явиться нова платіжна система

Четвер, 3 грудня 2015, 11:25

Національний банк України узгодив правила внутрішньодержавної платіжної системи "Правекс-Телеграф" та видав платіжній організації цієї системи ПАТ КБ "Правекс-Банк" свідоцтво від 2 грудня 2015 року № 26.

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Як наголошується, відомості про "Правекс-Телеграф" Національний банк відповідно до законодавства вніс до Реєстру платіжних систем, систем розрахунків, учасників цих систем та операторів послуг платіжної інфраструктури.

"Згідно з правилами "Правекс-Телеграф" учасниками платіжної системи є банки України, що на підставі договору з платіжною організацією надають послуги користувачам", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

"Призначення платіжної системи "Правекс-Телеграф" - здійснення миттєвих внутрішньодержавних переказів готівки в гривнях, доларах та євро між фізичними особами, а також безготівкових переказів у гривнях, ініційованих фізичними особами-підприємцями або юридичними особами на користь фізичних осіб", - повідомили у НБУ.

До 2 грудня 2015 року платіжна система "Правекс-Телеграф" була зареєстрована в Реєстрі платіжних систем як внутрішньобанківська (її діяльність не передбачала залучення учасників).

"Усього Національний банк зареєстрував 21 міжнародну та внутрішньодержавну платіжну систему, створену резидентами, із яких: 2 платіжні системи створені центральним банком, 9 - банками України та 10 - небанківськими установами України", - повідомляє прес-служба регулятора.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!