Компанія Deloitte розпочала незалежний аудит в "Укртранснафті"

Вівторок, 29 грудня 2015, 10:26

Міжнародна аудиторська компанія Deloitte розпочала аудит фінансової звітності ПАТ "Укртранснафта" за 2014 рік.

Про це повідомив Генеральний директор "Укртранснафта" Микола Гавриленко.

За його словами, аудит проводиться з таким суттєвим запізненням, оскільки попередній менеджмент компанії вибрав аудитора з порушенням встановленої процедури.

"За декілька місяців ми отримаємо об'єктивну інформацію про  стан компанії, оскільки дані, які минуле керівництво передавало акціонерам викликає багато запитань",- зазначає Гавриленко.

Реклама:

В "Укртранснафті" наголошують, що вже багато років не проводилася переоцінка активів, в тому числі і технологічної нафти, яка досі відображається у звітності компанії по приблизно 500 гривень за тону.

"Така ситуація суттєво викривляє результати роботи та негативно впливає на якість управлінських рішень як менеджменту так і акціонера. Aудит фінансової звітності, аудит бізнес процесів та договорів для компанії з державним капіталом є першочерговим завданням. Прозорість і відкритість є обов'язковим аспектом ефективної роботи. Держава повинна бачити стан своїх активів", - зазначив Гавриленко.

В компанії зазначили, що результати проведеного аудиту будуть публічно опубліковані та використані для розробки стратегії розвитку, яка буде винесена на розгляд акціонерів вже найближчим часом.

Генеральний директор ПАТ "Укртранснафти" також повідомив про плани запровадити автоматизацію обліку руху нафти.

"Час коли більшість показників вносяться до системи "вручну" має минути. Автоматизація унеможливить введення некоректної інформації",- зазначив Гавриленко.

Нагадаємо, 25 листопада 2015 року Рішенням Загальних зборів акціонерів ПАТ "Укртранснафта" Миколу Гавриленка обрано генеральним директором.

Кандидатуру Миколи Гавриленка було подано "Нафтогазом" та погоджено номінаційним Комітетом Кабінету Міністрів України з призначення керівників особливо важливих для економіки підприємств.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!