Ціна на нафту Brent впала нижче 37 доларів

Понеділок, 28 грудня 2015, 17:30

Світові ціни на нафту в понеділок продовжують падати; нафта марки Brent дешевшає більш ніж на 3% на тлі надлишку сировини на ринку.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 18:11 вартість лютневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 3,02% - до 36,76 долара за барель. Ціна лютневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опускалася на 3,54% - до 36,75 долара за барель.

На негативну динаміку нафтових цін продовжують впливати ряд факторів, таких як падіння загальних продажів нафтопродуктів в Японії до 46-річного мінімуму, зниження попиту на нафтопродукти в Європі, а також новини з США про скасування 40-літньої заборони на експорт сирої нафти, що може істотно збільшити пропозицію на ринку.

Реклама:

Увага інвесторів на цьому тижні буде зосереджена на звіті щодо запасів нафти в США, дані про які стануть відомі в середу. Згідно з прогнозами, комерційні запаси нафти в США за тиждень, що завершився 25 грудня, зросли на 1,2 мільйона барелів - до 486 млн барелів.

Минулого тижня Міненерго країни повідомило, що комерційні запаси нафти в країні (виключаючи стратегічний резерв) за тиждень, що завершився 18 грудня, скоротилися на 5,9 мільйона барелів - до 484,8 мільйона барелів.

"Ціни впродовж наступних двох тижнів не будуть відображати довгострокову тенденцію на 2016 рік. Обсяг торгів залишиться низьким через святковий сезон", - сказав виданню The Wall Street Journal інвестиційний аналітик Phillip Futures Даніель Анг.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!