У Росії набули чинності нові правила обміну валюти

Неділя, 27 грудня 2015, 15:27

Нові правила обміну валюти на суму понад 15 000 руб. (трохи більше 200 доларів за офіційним курсом ЦБ) почали діяти в Росії з 27 грудня.

Про це пишуть "Ведомости".

Як повідомляється, для таких операцій фізичним особам доведеться надавати не тільки паспорт, але й інші анкетні дані, тобто операції з обміну валюти будуть проводитися по повній, а не спрощеній ідентифікації клієнта.

24 грудня Центральний банк Росії видав положення "Про ідентифікацію кредитними організаціями клієнтів ... з метою протидії легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом".

Реклама:

Таким чином, це не означає, що фізична особа повинна самостійно оформляти свої ідентифікаційні дані - заповнювати анкети і опитувальні листи, зазначав ЦБ.

"Нові правила ідентифікації банками клієнтів не створять громадянам додаткових складнощів при обміні валюти", - заспокоював Банк Росії.

"При купівлі або продажу валюти на суму до 15 000 руб. ідентифікація клієнта як і раніше не потрібна. Якщо сума операції більше, то клієнт надає паспорт, а анкету заповнює сам банк", - роз'яснював регулятор, додаючи, що отримані ідентифікаційні дані громадян будуть зберігатися виключно в кредитній організації" протягом строку, встановленого законом".

До цього дня фізичні особи, що бажали обміняти валюту на суму понад 15 000 руб., могли це зробити, надавши лише власний паспорт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!