В Україні може з'явитися перша біткоін-біржа

Неділя, 27 грудня 2015, 10:17

Засновник організації Bitcoin Foundation Ukraine і агентства KUNA Михайло Чобанян ініціював запуск першої української біткоін-біржі.

Про це пише AIN.UA.

Як пише видання, для цього йому потрібні були кошти, які він вирішив зібрати, продавши 10% майбутньої організації не менше ніж за 100 біткоіни. Результат перевершив очікування майже втричі.

"В Україні немає біткоін-біржі. Немає юридичної моделі, яка б дозволила відкрити рахунок у банку і отримувати і відправляти гривню клієнтам біржі. Після 1,5 року пошуку і спілкування з НБУ, НКЦБФР, ДФС і банками, юристами та аудиторами, ми знайшли бізнес-модель", - розповів Чобанян.

Реклама:

Оскільки запуск платформи вимагає певних грошових коштів, KUNA вирішила запустити свого роду краудфандінг - продати 10% акцій біржі всім бажаючим, а частки розподілити пропорційно.

Чобанян відзначив ряд переваг такого підходу до краудфандінгу: всі інвестиції виключно в біткоіни, не реєстрували компанію і не відкривали рахунки у банку, не використали жодного посередника, всі біткоіни падають безпосередньо в гаманець проекту, люди проінвестували в національний сервіс.

Всього в Bitcoin-біржу вклалися 89 інвесторів, які поділять між собою 10% проекту. Ще 10% залишилися у "професійних учасників ринку", а 80% - у KUNA Agency. При цьому біржу планують запустити у січні-лютому наступного року.

"Біржа дозволить створити центр ліквідності. Завдяки цій базовій інфраструктурі в Україні з'явиться можливість створювати Фінтех-проекти для внутрішнього і зовнішнього ринків: біткоіни-банкомати, платіжні провайдери, обмінники, зарплатні проекти, інтеграцію банків", - йдеться на сайті проекту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: