"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Компанія з Тайваню може купити Sharp за 2,5 мільярда доларів

Субота, 26 грудня 2015, 15:42

Тайванська компанія Hon Hai Precision Industry Co., Ltd. може купити японського виробника електроніки Sharp за 300 мільярдів ієн (2,5 мільярда доларів).

Про це пишуть "РИА Новости".

Однією з головних умов тайванська компанія висуває зміну всього керівництва японського концерну і заміну його на своїх людей.

У той же час ціна в 300 мільярдів єн на 50% перевищує ринкову вартість Sharp, що є сильним аргументом на користь угоди.

Реклама:

У разі проведення успішних переговорів Hon Hai Precision Industry Co., Ltd. візьме на себе і борги Sharp, які разом з відсотками становили до вересня цього року 760 млрд ієн (6,3 мільярда доларів).

При цьому в силі залишається і пропозиція щодо купівлі лише виробництва рідкокристалічних екранів.

Однак поки через складнощі з пошуком інвестора, готового до великих капіталовкладень в реструктуризацію Sharp, вона не змогла представити конкретного плану.

На сьогоднішній день корпорація пропонує перевести виробничі потужності зі створення рідкокристалічних екранів в японську компанію Japan Display, створену за участю Sony, Toshiba і Hitachi і спеціалізується на виробництві екранів середнього та малого розмірів.

Раніше в ЗМІ з'являлася інформація про можливість продажу Sharp свого виробництва малоформатних рідкокристалічних дисплеїв корейській Samsung.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: