Apple вимагає від Samsung ще 180 мільйонів за порушення патентів

Субота, 26 грудня 2015, 13:23

Американська компанія Apple вимагає від південнокорейської Samsung додатково виплатити 180 млн доларів в рамках патентного спору.

Про це пише "ЛігаБізнесІнформ" з посиланням на Reuters.

Видання зазначає, що в таку суму Apple оцінила збиток від п'яти пристроїв виробництва Samsung, доступних у продажу після першого судового вердикту в розглядах двох компаній на користь Apple.

Реклама:

У 2012 році суд визнав, що південнокорейська компанія порушує патентні права Apple.

Нагадаємо, раніше в цьому місяці, Samsung вже виплатила 548,2 млн за порушення патентів і конструкцій iPhone. Але компанія не згодна з винесеним вироком і продовжує добиватися перегляду справи.

Нагадаємо, чистий прибуток корпорації Apple в четвертому кварталі 2015 фінансового року (закінчився 26 вересня) зріс на 30,6%, до 1,11 млрд доларів в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Дохід компанії за звітний період становив майже 234 млрд доларів, виручка за цей період становила 51,5 млрд.

За даними компанії, зростання забезпечене рекордними продажами iPhone, розширенням географії доступності Apple Watch, а також найкращими в історії продажами Mac.

За цей період корпорація продала рекордні 5,7 млн комп'ютерів і ноутбуків Mac, більш 48 млн iPhone, а також 9,9 млн iPad.

Операційний прибуток Samsung збільшився на 82% в липні-вересні 2015 року з порівнянні з показником річної давності і становив близько 64,2 млрд доларів.

Чистий прибуток за цей же період зріс на 28% до 4,6 млрд дол. Третю чверть 2015 року Samsung закінчила з виручкою у розмірі 45,6 млрд дол, яка виявилася на 9% більше, ніж роком раніше.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!