"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Казахстан поповнив "чорний список" продуктами з РФ, України та Білорусі

Субота, 26 грудня 2015, 12:30

Казахстанський фонд захисту прав споживачів у "чорний список" вніс 190 найменувань харчової продукції за підсумками моніторингу безпеки Комітету з захисту прав споживачів Міністерства національної економіки країни.

Про це повідомляється на сайті Фонду захисту прав споживачів, пише "Укрінформ".

Як зазначається, у реєстрі товари виробництва Росії, України та Білорусії.

"За результатами моніторингу, досліджено 779 проб харчової продукції (рибна, молочна, м'ясна, масложирова продукції, птицепродукция, макаронні та кондитерські вироби). 190 (або 24%) продукції не відповідають вимогам технічного регламенту Митного союзу", - наголошується у повідомленні.

Реклама:

Невідповідності виявлені в тому числі за мікробіологічними показниками - 29 проб (15,3%), за фізико-хімічними показниками - 31 проба (16,3%) та за маркування - 130 (68,4%).

Виявлені продукти з невідповідностями реалізовувалися у 14 регіонах Казахстану.

Як повідомляють ЗМІ, в реалізованих в одному з супермаркетів Костаная "частинах тушок курчат-бройлерів виробника ВАТ птахофабрика "Василівська" (РФ) виявлена Salmonellaсеро групи С1".

В Актобеі у вермішелі швидкого приготування "Роллтон" з курячим смаком від виробника ТОВ "Маревен ФУД Сентрал" (РФ) була виявлена цвіль і перевищення дріжджів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: