"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Казахстан не вводитиме ембарго відносно України

Четвер, 24 грудня 2015, 18:04

Влада Казахстану обіцяє не вводити обмежень на імпорт українського продовольства слідом за Росією.

Про це заявила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - торгівельний представник України Наталія Микольська, передає Hubs.

За її словами, дані домовленості були досягнуті в ході зустрічі української делегації з казахською стороною в рамках міністерської конференції СОТ, яка проходила в Найробі (Кенія) у грудні.

"Була озвучена позиція про те, що Казахстан не застосовуватиме до України такі обмеження, які застосовує Росія, і не буде виходити із зони вільної торгівлі, яка діє в рамках СНД", - розповіла вона.

Реклама:

Казахстан запевнив українську сторону в тому, що має намір і надалі співпрацювати з Україною за правилами міжнародної торгівлі.

Українська сторона, у свою чергу, попросила представників влади Казахстану і далі скасовувати дії обмежень щодо імпорту українського продовольства, які були введені "Россільгоспнаглядом" і застосовувалися до всіх країн-членів Митного союзу.

Микольська також зазначила, що сторони домовилися активізувати виробничу кооперацію між підприємствами двох країн, щоб виробляти в Україні товари для подальших поставок на ринок Європейського Союзу, а в Казахстані - щоб поставляти на ринки країн Азії.

Нагадаємо, що Держдума РФ припинила дію договору про вільну торгівлю з Україною в рамках ЗВТ СНД.

Верховна Рада прийняла закон, яким дала Кабінету міністрів дозвіл ввести з 1 січня 2016 року дзеркальні санкції проти Росії.

З 1 січня 2016 року розпочнеться дія глибокої та всеосяжної зони вільної торгівлі між Україною та ЄС. Росія вважає, що це несе загрози її ринку, однак ніяких конкретних застережень в ході неодноразових консультації не навела.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: