"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Deloitte почав готувати "Центренерго" до приватизації

Четвер, 24 грудня 2015, 09:14

Компанія Deloitte Consulting Overseas Projects LLC розпочала роботу над підготовкою до приватизації ПАТ "Центренерго", ПАТ "Миколаївобленерго", АК "Харківобленерго" та ВАТ "Запоріжжяобленерго".

Про це йдеться у повідомленні Фонду державного майна України.

"Між Фондом держмайна та Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) укладено Меморандумом про співпрацю, згідно з яким компанія Deloitte надасть допомогу в приватизації "Центренерго", "Миколаївобленерго", "Харківобленерго" та "Запоріжжяобленерго", - йдеться у повідомленні.

Згідно із Меморандумом про співпрацю, Deloitte Consulting Overseas Projects LLC здійснить аналіз та надасть рекомендації щодо: експлуатаційного стану об’єктів; структури енергетичного ринку, зокрема, початковий огляд сприятливого законодавства, регуляторних та стратегічних функцій.

Реклама:

Крім того Deloitte надасть рекомендації щодо: попереднього аналізу угод про постачання палива та відповідних умов для галузі енергетики в цілому, і зокрема для цільових активів; початкової оцінки можливих варіантів реформування; початкової ринкової оцінки потенційних покупців.

До складу "Центренерго" входять Вуглегірська (Донецька область), Трипільська (Київська область) і Зміївська (Харківська область) теплоелектростанції сумарною проектною потужністю 7,6 ГВт.

"Центреенерго" за даними співрозмовників "Української правди"входить в орбіту впливу заступника голови фракції БПП Ігоря Кононенка.

Один зі співрозмовників "УП" каже, що на Кононенко неодноразово посилався екс-директор "Центренерго" Ігор Балабанов, який очолював компанію з грудня 2014 по серпень 2015-го.

Сам Кононенко заперечує будь-яку причетність до неформального кураторства "Центренерго".

Як повідомлялося 2 вересня наглядова рада енергогенеруючої компанії "Центренерго" відсторонила від виконання обов'язків голову компанії Ігоря Балабанова, призначивши замість нього в.о. генерального директора Олега Коземко.

Коземко заявляв, що на підприємстві немає неформальних кураторів від правлячої коаліції.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: