"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін дав добро на приватизацію "Украгролізингу" та "Укрспецторгу"

Середа, 23 грудня 2015, 20:03

Кабінет міністрів прийняв рішення про включення "Украгролізингу" та "Укрспецторгу" до переліку підприємств, що підлягають приватизації.

Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

"В рамках реформи державних підприємств урядом прийнято рішення включити до переліку підприємств, що підлягають приватизації 2 підприємства, управління якими здійснює Кабінет міністрів, а саме ПАТ "НАК "Украгролізіинг" та Державного спеціалізованого підприємства "Укрспецторг", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі повідомили, що зазначені підприємства не відносяться до стратегічно важливих, провадять комерційну діяльність та мають потенціал для залучення інвесторів.

Реклама:

"Приватизація цих підприємств буде здійснюватись за прозорими,  відкритими для всіх учасників процедурами і сприятиме залученню інвестицій в економіку країни та надходженню коштів до державного бюджету", - зазначили у Кабміні.

НАК "Украгролізинг" створена урядом у 2001 році для забезпечення аграріїв сільгосптехнікою за лізинговими схемами.

ДСП "Укрспецторг" створене рішенням уряду в лютому 2009 року шляхом реорганізації з ліквідованого держдепартаменту надлишкового майна та земель у складі Міноборони для реалізації військового майна відомства на внутрішньому ринку.

"Укрспецторг" є державним комерційним підприємством, засновником якого від імені держави виступає Кабінет міністрів, і знаходиться в управлінні уряду.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!