"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Гонтарева занепокоєна ситуацією з бюджетом-2016

Понеділок, 21 грудня 2015, 14:08

Національний банк України занепокоєний ситуацією, яка склалася навколо прийняття Верховною Радою бюджету на 2016 рік.

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

"Подальше зволікання або прийняття бюджету, не узгодженого із програмними цілями Меморандуму з Міжнародним валютним фондом, може поставити під загрозу економічну та фінансову стабільність в нашій державі, що є необхідною передумовою для досягнення Національним банком своєї мети - цінової стабільності", - підкреслила голова НБУ Валерія Гонтарева.

В першу чергу, така ситуація може частково нівелювати позитивні зрушення, які спостерігаються в українській економіці останнім часом.

Реклама:

Зокрема, поступове відновлення обсягів виробництва, уповільнення інфляції, покращення показників платіжного балансу та стабілізацію у банківському секторі, йдеться у повідомленні.

Відсутність збалансованого бюджету на наступний рік заважатиме проводити стриману фіскальну політику і прискорити реалізацію масштабних структурних реформ, які є необхідними з огляду на крихкість наявних позитивних економічних тенденцій.

В цьому контексті також є важливим прийняття змін до Податкового кодексу, які передбачають покращення податкового адміністрування та зниження фіскального навантаження на економіку.

Водночас схвалення бюджету, запропонованого Міністерством фінансів та узгодженого із програмою розширеного фінансування МВФ, дозволить не лише уникнути окреслених ризиків, а й завершити другий перегляд програми МВФ. 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!