"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

АМКУ оштрафував "Юженергобуд" за розпил двох тендерів АЕС на 14 мільйонів

Неділя, 20 грудня 2015, 18:39

ТОВ "Енергопромбуд" і ПАТ "Юженергобуд" узгодили свої дії для участі у торгах, які минулого року провело "Южноукраїнська АЕС".

Про це свідчить постанова Одеського апеляційного господарського суду від 2 грудня, передають "Наші гроші".

Суд визнав два тендери, на яких виграв "Юженергобуд", розіграними. Йдеться про реконструкцію комутаційного ресурсу елегазового вимикача QM Ташлицької ГАЕС вартістю 5,99 млн гривень та реконструкцію електролізної установки на енергоблоці №1 "Южноукраїнської АЕС" вартістю 8,44 млн гривень.

Єдиними конкурентом "Юженергобуду" на цих тендерах був "Енергопромбуд". Ці фірми є пов’язаними.

Реклама:

"Юженергобуд" очолює Іван Ясеницький. Він також є основним власником "Южно-Бугського кар’єру", керівником якого до листопада 2014-го була Алла Трянова. А Трянова є одним із засновників "Енергопромбуду".

Крім того, у компаній була спільний бухгалтер - у "Юженергобуду" вона займала посаду заступника головного бухгалтера, а в "Енергопромбуді" - посаду головного бухгалтера.

Також АМКУ відзначив, що у фірм були однаково оформлені документи і заявлений один і той же субпідрядник. АМКУ оштрафував "Юженергобуд" на 136 тисяч гривень.

ПАТ "Юженергобуд" у 2007 році отримав підряд "Енергоатома" на будівництво місії OSART у Нетішині (Хмельницька обл.) за 4,84 млн гривень, а у 2013-2015 роках виграв тендери "Южноукраїнської АЕС" на 74,69 млн гривень.

У свою чергу "Енергопромбуд" у 2010-2011 роках отримав підряди від "Нафтогазобслуговування" на 313 тисяч гривень, а у 2015 році виграв тендери "Южноукраїнської АЕС" на 4,39 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!