"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна пропонує Азербайджану запустити поїзд за маршрутом "Шовкового шляху"

Середа, 2 грудня 2015, 16:51

Україна пропонує обговорити із Китаєм, Азербайджаном, Грузією та Казахстаном можливість запуску поїзда в напрямку Каспійського моря і "Великого шовкового шляху".

Про це сказав віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко під час зустрічі з першим віце-прем'єр-міністром Азербайджанської Республіки Ягубом Еюбовим в ході робочого візиту до Баку, передає прес-служба Мінрегону.

"Ми пропонуємо обговорити домовленості залізничних адміністрацій Китаю, Азербайджану, Грузії, Казахстану та України про встановлення єдиного тарифу для транзитних контейнерних перевезень і запуск першого пробного поїзда за узгодженим маршрутом у напрямку Каспійського моря і "Великого шовкового шляху", - зазначив він.

Зубко додав, що на розгляді міністра транспорту Азербайджану знаходиться пропозиція міністра інфраструктури України про проведення найближчим часом відповідної зустрічі спеціалістів міністерств.

Реклама:

За його словами, Україна розцінює як перспективне співробітництво з  Азербайджаном у транспортній галузі: в авіаційному, залізничному та автомобільному секторах.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: