Стали відомими інвестпроекти, які профінансує держава

Середа, 2 грудня 2015, 16:40

Міжвідомча комісія з питань державних інвестиційних проектів під головуванням міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса відібрала десять державних інвестпроектів для фінансування з бюджету у 2016-2018 роках.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

Цього року державні інвестиційні проекти, які претендують на державне фінансування, вперше розглядалися за новою процедурою: рішення щодо проектів приймалися не одноосібно, а колегіально - Міжвідомчою комісію, що складається на 50% із представників Уряду і на 50% - із представників бюджетного комітету Верховної Ради.

Доцільність проектів визначалася за критеріями: економічний ефект (для неокупних проектів), або економічна ефективність (для самоокупних проектів), вигода, яку держава, як інвестор, очікує отримати (економічна чиста приведена вартість), соціальний та екологічний ефект, відповідність запропонованого технічного рішення проблемі, економія експлуатаційних витрат тощо.

Реклама:

Рішення щодо відбору проектів приймалося голосуванням. За підсумками голосування було підтримано наступні проекти:

1. Реконструкція рентгенрадіологічного відділення ДУ "Інститут отоларингології ім. проф. О.С.Коломійченка НАМН України";

2. Реставрація з реабілітацією та пристосуванням клінічного корпусу №3 ДУ "Інститут нейрохірургії ім.акад. А.П.Ромоданова НАМН України" по вул. Платона Майбороди (Мануїльського), 32 у м. Києві;

3. Будівництво сучасного лікувально-діагностичного комплексу Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит";

4. Реконструкція і розширення Національного інституту раку по вул. Ломоносова, 33/43 у м. Києві;

5.Реставрація та пристосування Маріїнського палацу;

6. Створення Культурно-мистецького та музейного комплексу "Мистецький арсенал";

7. Реконструкція автомобільних доріг у Львівській області;

8. Закриття сховищ ПЗРВ "ІІІ черга ЧАЕС";

9. Консервація сховища №29 ПЗРВ "Буряківка";

10. Реконструкція гідротехнічних споруд захисних масивів дніпровських водосховищ.

Пропозиції щодо фінансування вказаних проектів будуть враховані під час підготовки Державного бюджету України на 2016 рік.

"У виборі проектів ми зупинилися на найбільш важливих і економічно обґрунтованих, з високим ступенем реалізації у найближчі 3 роки. Але решта проектів теж варті уваги, і в кожного є шанс на отримання фінансування - чи то в рамках державно-приватного партнерства, чи то з боку приватних інвесторів, в тому числі міжнародних", - розповів Абромавичус.

10 відібраних проектів повинні отримати щонайменше фінансування у загальному розмірі 1 мільярд гривень щорічно протягом 2016-2018 років.

Законодавством закріплена вимога, що не менше 70% державних капітальних інвестицій спрямовуватиметься на продовження (завершення) реалізації розпочатих державних інвестпроектів, і не більше 30 % спрямовуватиметься на реалізацію нових державних інвестиційних проектів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!