Україна і Туреччина можуть домовитися про створення ВЕЗ - Джемілєв

Субота, 19 грудня 2015, 14:13

Туреччина рішуче налаштована на економічне співробітництво з Україною, країни можуть підписати угоду про вільну економічну зону.

Про це заявив "Крим.Реалії" уповноважений президента України у справах кримських татар Мустафа Джемілєв, коментуючи результати робочої поїздки лідерів кримських татар до Туреччини.

За його словами, на зустрічі з керівництвом Турецької Республіки говорили , в основному, про розвиток взаємовідносин між Україною і Туреччиною.

"Обговорювали, головним чином, можливість підписання угоди про вільну економічну зону між Україною і Туреччиною. Це вони дуже добре сприйняли, там така рішучість тісно співпрацювати з Україною", - сказав Джемілєв.

Реклама:

"Найближчим часом, напевно, в січні - на початку лютого, прем'єр міністр Туреччини приїде в Україну, потім десь на початку березня, напевно, Порошенко приїде до Анкари. Одним словом, будемо розвивати наші взаємини. Прийом був дуже теплий, доброзичливий", - додав Джемілєв.

Він анонсував проведення форуму для підприємців із Туреччини та України.

"Ми, напевно, зберемо бізнесменів - турецьких і українських - і будемо обговорювати на цьому форумі питання тісних взаємин із Турецькою Республікою", - сказав Джемілєв.

За його словами, також на зустрічі обговорювали питання про позицію турецької делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи і необхідності координувати її дії з урахуванням української позиції.

Лідери кримських татар 16-17 грудня перебували з візитом у Республіці Туреччина. Уповноважений президента України у справах кримських татар Мустафа Джемілєв і голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров зустрілись із президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом і прем'єр-міністром Ахметом Давутоглу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!