МВФ занепокоєний реакцією Ради на податкову реформу і держбюджет-2016

П'ятниця, 18 грудня 2015, 09:42

Міжнародний валютний фонд стурбований реакцією Верховної Ради на проекти податкової реформи та держбюджету-2016.

Про це йдеться в повідомленні МВФ із посиланням на першого заступника директора-розпорядника МВФ Девіда Ліптона, передають "Українські Новини".

"Після значної роботи на технічному рівні, проект держбюджету і податкова реформа були передані в парламент 11 грудня. Ми стурбовані дискусією, яка була вчора в парламенті, який фактично відкинув пропозиції уряду за новим податковим кодексом і держбюджету на 2016 рік", - цитує прес служба Ліптона.

МВФ підкреслює, що показник дефіциту держбюджету на 2016 рік на рівні 3,7% є ключовою умовою для завершення другого перегляду в рамках програми співпраці EFF України і МВФ.

Реклама:

У той же час не менш важливим залишається і умова структурних реформ, які підтримує проект держбюджету Міністерства фінансів.

МВФ вважає, що затвердження бюджету, який відхиляється від програмних цілей на 2016 рік, призведе до порушення програми співпраці і розриву міжнародного фінансування України.

 

Як повідомлялося, 17 грудня Верховна Рада провела позачергове засідання, на якому депутати висловили невдоволення з поданим до парламенту пакету законопроектів, в який входить проект держбюджету-2016 і зміни в Податоковий кодекс.

Зранку 17 грудня спікер парламенту Володимир Гройсман заявив, що народні депутати погодили можливість коригування чинного Податкового кодексу, з метою збалансування бюджету на наступний рік.

Раніше народні депутати-члени комітету з питань податкової та митної політики запропонували зверстати бюджет на діючій податковій базі, а вже в наступному році почати серйозну системну роботу над новим податковим кодексом, який вступить в дію у 2017 році.

Нагадаємо, Верховній Раді пропонують прийняти державний бюджет на 2016 рік з доходами 601,430 млрд гривень і видатками 674,083 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: