"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄС виділив Україні 5 мільйонів євро на енергосектор

Четвер, 17 грудня 2015, 19:05

Європейський союз надав Україні перший транш у сумі 5 млн євро в рамках програми ЄС "Підтримка впровадження енергетичної стратегії України".

Про це йдеться в повідомленні представництва ЄС в Україні, передає "Інтерфакс-Україна".

Як зазначається, програма допоможе Україні зменшити рівень забруднення навколишнього середовища, пов'язаного з виробництвом електроенергії, а також реформувати ринок електроенергії, поліпшити якість нафтопродуктів.

Програма також буде підтримувати пристрої сховищ для нафти і нафтопродуктів. Загальний бюджет програми становить 45 млн євро.

Реклама:

Дана програма спрямована на три пріоритетні сфери: зменшення забруднення навколишнього середовища, пов'язаного з виробництвом електроенергії та просування реформи ринку електроенергії; поліпшення якості нафтопродуктів і посилення системи контролю якості палива; створення системи сховищ нафти і нафтопродуктів.

Наступні транші будуть надані відповідно з виконанням певних умов, зокрема, за показниками результативності в 2015-2017 років.

Інші транші ЄС будуть надані за умови прийняття нової/переглянутої енергетичної стратегії, яка буде відповідати зобов'язанням ЄС у рамках Угоди про асоціацію та Договору про заснування Енергетичного співтовариства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!