"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Керівництво "Масандри" судитиметься з Україною за свій бренд

Четвер, 17 грудня 2015, 17:28

Найбільший виробник вина в Криму - держкомпанія "Масандра" - планує судитися з Україною за свій бренд.

Про це заявила генеральний директор "Масандри" Яніна Павленко, передає "Інтерфакс-Україна".

Керівництво компанії "Масандра" категорично не погоджується з точкою зору МінАПК України, яке заявило про плани налагодити випуск вин під торговою маркою "Масандра" на українських заводах і зберегти бренд "Масандра" за Україною.

"Вина "Масандра" можуть народжуватися тільки тут, в Криму."Масандра" створена графом Воронцовим, князем Голіциним, це споконвічно, історично російське підприємство", - сказала Павленко.

Реклама:

На питання, чи буде "Масандра" звертатися до суду, гендиректор відповіла: "Сто відсотків. Ми будемо відстоювати інтереси "Масандри" скрізь, де це тільки буде потрібно".

Також Павленко порадила Мінагропроду України захистити внутрішній винний ринок країни від фальсифікату.

"Мінагропрод повинен захищати громадян України від фальсифікованої продукції, яка сьогодні є на ринку у величезній кількості. Зокрема, (фальсифікований) "Новий Світ" випускається в Харкові, а (фальсифіковані) масандрівські вина - в Херсонській області", - сказала керівник "Масандри".

Підприємству "Масандра", до складу якого входять вісім виноробних господарств, належать 11 тис. гектарів землі, з них близько 4 тис. га - під виноградниками.

Як відомо, самопроголошена Рада міністрів окупованого Криму восени 2014 року передала "Масандру" в управління справами президента Росії.

Нагадаємо, вина кримської "Массандри" у Росії назвали винним напоєм.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!