"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Гонтарева запевняє, що борг Януковича не вплине на стабільність

Четвер, 17 грудня 2015, 15:24

Визнання виконавчою радою МВФ єврооблігацій України на 3 млрд доларів з погашенням 20 грудня 2015 офіційним обов'язком перед Росією не позначиться на фінансовій стабільності країни.

Про це повідомила глава Національного банку України Валерія Гонтарева, передає "Інтерфакс-Україна".

"Це ніяк не вплине, оскільки це прогнозувалося... МВФ визнав борг офіційною заборгованістю, в той же час МВФ сказав, що він не буде перешкоджати продовженню програми, тому наші очікування нейтральні. Це нейтральна новина і вона ніяк не вплине на фінансову стабільність України", - сказала вона.

Як повідомлялося, рада директорів МВФ 16 грудня 2015 прийняла рішення, що зобов'язання за євробондами на суму в 3 млрд доларів, які були випущені України 24 грудня 2013 року і знаходяться у Фонді національного добробуту Росії, є офіційними.

Реклама:

Уряд країни розраховує, що прийняті зміни в політиці МВФ дозволять Фонду продовжити фінансувати Україну в рамках програми EFF, незважаючи на непогашення Україною єврооблігацій на 3 млрд доларів.

Україна зі свого боку готова до сумлінних переговорів з Росією щодо досягнення взаємної згоди щодо реструктуризації цінних паперів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!