"Нафтогаз" вимагає в судах відновлення контролю над активами в Криму

Середа, 16 грудня 2015, 16:01

НАК "Нафтогаз України" домагатиметься через міжнародні судові інституції відновлення контролю над активами, втраченими через російську окупацію Криму, та відшкодування усіх понесених збитків.

Про це йдеться у повідомленні "Нафтогазу".

"Зокрема, за даними, підтвердженими міжнародними аудиторами, збиток "Нафтогазу" від припиненої діяльності у Криму лише за 2014 рік становив 13,8 млрд гривень. Крім того, підтверджена аудиторами вартість втрачених активів у Криму становить 15,7 млрд гривень", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, "Нафтогаз" втратив у Криму та на шельфі 15 родовищ нафти та газу, 3 перспективні площі покладів нафти та газу, Глібовське підземне газосховище, більше 1200 км магістральних газопроводів, 43 газорозподільчі станції, 29 одиниць плавзасобів.

Реклама:

Крім того "Нафтогаз" втратив 4 плавучі бурові установки, серед яких дві сучасні високотехнологічні - "Петро Годованець" та "Незалежність", а також багато інших об’єктів виробничої інфраструктури.

"Також втрачена можливість вести розробку родовищ, які містять близько 50 млрд кубометрів газу, 3,5 млн тонн нафти та 1 млн тонн газоконденсату", - повідомляє прес-служба.

Як відомо, Росія замінила на Одеському родовищі в Чорному морі дві самопідйомні бурові установки, відомі в Україні, як "вишки Бойка", на платформу "Таврида", яку РФ незаконно захопила після анексії Криму.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!