"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Котвицький вивів з України 40 мільйонів, зароблені американцями і Злочевським

Вівторок, 15 грудня 2015, 20:09

Депутат від "Народного фронту" і бізнес-партнер міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Ігор Котвіцький вивів з України понад 40 млн доларів, які були зароблені у співпраці з фірмою екс-міністра уряду Азарова - Миколи Злочевського.

Про це у блозі на "Наших грошах" пише Юрій Ніколов.

Автор зазначив, що ТОВ "Крим Петролеум Компані" з 2009 року займалось видобутком газу в Криму.

За його словами, компанія заробила 40 млн доларів, однак через анексію Криму не змогла вчасно вивести їх на закордонні рахунки свого власника - голландської фірми "Tiway Fsu B.V.", чиї власники губляться у непрозорому інвестфонді "Lime Rock Partners IV llp" (США).

Реклама:

"Виводу грошей заважало принаймні те, що відносини з окупованим Кримом не бажав підтримувати жоден цивілізований банк, і Нацбанк України не дав би дозволу на такий трансфер валюти", - наголошує Ніколов.

Він повідомив, що фірму "Крим Петролеум Компані" перереєстрували на новий офшор "Kingston group s.a." (Панама). А нардеп Котвицький заявив, що це він винен панамському офшору 40 мільйонів доларів.

"Щоб придати цьому абсурду хоч якийсь вигляд законності Котвицький навіть переписав свою декларацію про доходи, записавши в неї мільярд гривень. Ні звідки взялись ці гроші, ні чому Котвіцький вписався у схему по виводу капіталу з України - ніякого притомного пояснення не прозвучало", - пише автор.

"Однак окрім цього залишились ще питання. Так що ж це були за 40 мільйонів доларів, звідки вони насправді назбирались у "Крим петролеум компані", чиї власники губляться у США? Це питання тим більш актуальне, що "Крим петролеум компані" бізнесувало не самостійно", - заявив Ніколов.

За його словами, "Крим петролеум компані" працювало на Тетянівському родовищі, дозвіл на розробку якого держава дала зовсім іншій фірмі - ТОВ "Кримтопенергосервіс".

"Крим петролеум компані" ввійшло в проект в пропорції 50х50 з власником ліцензії (підтвердження на сторінці 4 зі звітності голландського власника "Tiway Fsu B.V.", а також судових справах часів Тимошенко і Януковича).

"Власником "Кримтопенергосервісу" з 2012 року є кіпрська фірма "Burisma holdings limited" (Кіпр), бенефіціаром якої є  Микола Злочевський, біглий міністр екології часів Януковича, від якого залежала остання ліцензія на видобуток", - повідомляє автор.

натиснути для збільшення 
 

Він повідомив, що до складу директорів "Бурізми" входять колишній президент Польщі Олександр Квасьневський, друг держсекретаря США Джона Керрі Девон Додсон Арчер та Роберт Хантер Байден.

натиснути для збільшення 

Роберт Хантер Байден - це син віце-президента США Джозефа Байдена, який днями приїжджав в Україну з закликом боротись з корупцією і заявив, що його син непричетний до української корупції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: