"Porsche" Дженіс Джоплін пішов з молотка за 1,76 мільйона

Субота, 12 грудня 2015, 13:15

Автомобіль Porsche 356C, що належав американській рок-співачці Дженіс Джоплін, проданий на аукціоні за 1,76 млн доларів.

Про це пише ВВС.

Спочатку очікувалося, що автомобіль, випущений в 1964 році, піде з молотка не більше ніж за 600 млн доларів. Однак невідомий колекціонер виклав за нього практично в три рази більшу суму.

Топ-лотом торгів, що проводилися аукціонним будинком RM Sotheby's, став гоночний Ferrari 290MM, випущений в 1956 році для легендарного аргентинського автогонщика Хуана Мануеля Фанхіо. Він пішов за 28 млн доларів.

Реклама:

На аукціоні також був побитий рекорд ціни на машину британського виробництва. Тепер він належить автомобілю Aston Martin DB4GT Zagato 1964 року. Його придбали за 14,3 млн доларів.

Дженіс Джоплін померла в 1970 році на 28 році життя. Незважаючи на те, що за життя вона записала лише чотири альбоми, співачка вважається одним з кращих рок- і блюз-виконавців усіх часів.

 

Автомобіль Porsche 356C за замовленням Джоплін був прикрашений яскравими психоделічними малюнками. Після її смерті машина експонувалася в музеї Залу слави рок-н-ролу, а також в Музеї психоделічного мистецтва.

Аукціонний дім RM Sotheby's створений цього року в результаті злиття будинку RM Auctions, що спеціалізувалося на історичних автомобілях, з аукціонним гігантом Sotheby's.

Проводився 10-11 грудня аукціон став для нового будинку дебютним.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: