Україна та Кіпр підписали оновлену угоду про оподаткування

П'ятниця, 11 грудня 2015, 13:13

Україна та Кіпр підписали оновлену міжурядову угоду про уникнення подвійного оподаткування.

Документ підписали міністр фінансів Наталія Яресько та міністр енергетики, торгівлі, промисловості і туризму Кіпру Йоргос Лаккотріпіс у присутності президентів двох країн, передає "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, сторони підписали протокол про внесення змін до Конвенції між урядами України та Кіпру про уникнення подвійного оподаткування і протидію податковим ухиленням стосовно податків на доходи.

У присутності президентів також було підписано міжурядову угоду про співробітництво у сфері вищої освіти, меморандум про взаєморозуміння між Держагентством з енергоефективності та енергозбереження і міністерством енергетики, торгівлі, промисловості і туризму Кіпру у сфері відновлюваних джерел енергії та енергоефективності.

Реклама:

Підписано також угоду про співробітництво у сфері архівів двох країн.

Як повідомлялося, 21 липня 2015 року Міністерство фінансів України домовилося з Республікою Кіпр про підвищення ставок оподаткування окремих видів пасивних доходів.

Таким чином Мінфін домовився з урядом Кіпру про підписання нової Конвенції про уникнення подвійного оподаткування, що відповідає рекомендаціям ОЕСР (Організації економічного співробітництва і розвитку).

Згідно з домовленостями, від оподаткування в Україні звільнятимуться лише ті доходи, які отримані резидентом Кіпру в результаті відчуження акцій та інших корпоративних прав, більше ніж 50% вартості яких прямо або опосередковано пов'язані з нерухомим майном, розташованим на території України.

Мінфін при цьому уточнює, що наразі єдиною вимогою для звільнення від оподаткування доходів у результаті відчуження майна резидентів Кіпру є розташування цього майна на території України.

У разі підписання тексту нової конвенції та її ратифікації парламентами України та Республіки Кіпр нові умови оподаткування пасивних доходів набудуть чинності не раніше за 1 січня 2019 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: