"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нафта знижується на рішенні ОПЕК з видобутку сировини

П'ятниця, 11 грудня 2015, 09:15

Світові ціни на нафту в ході торгів п'ятниці знижуються, відіграючи рішення Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) не знижувати видобуток.

Про це свідчать дані торгів, пише Прайм.

Станом на 08.28 вартість січневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опускалася на 0,18% - до 39,48 долара за барель. Ціна січневих ф'ючерсів на нафту марки WTI знижувалася на 0,69% - до 36,51 долара за барель.

Минулого тижня на засіданні ОПЕК у Відні було прийнято рішення не змінювати квоту на видобуток нафти на рівні 30 млн барелів.

Реклама:

При цьому організація вирішила зберегти і рівень фактичної видобутку, який перевищує квоту на 1,5 мільйона барелів. Офіційно квота з 2011 року становить 30 млн барелів на день, проте ОПЕК регулярно її перевищує. Ринки відреагували на це рішення сильним зниженням.

Організація бореться за частку на нафтовому ринку з іншими виробниками енергосировини, включаючи Сполучені Штати. Вони прийняли дане рішення, незважаючи на падіння цін на нафту, слабкий світовий попит і перенасичення пропозиції.

"Ціни на нафту знову знизилися, так як видобуток ОПЕК виріс до трирічного максимуму в листопаді, посилюючи побоювання, що світовий нафтовий ринок буде перенасичений пропозицією протягом більш тривалого часу", - сказав агентству Франс Прес ринковий стратег IG Markets у Сінгапурі Бернард.

За його словами, ринок тепер очікує даних по буровим установкам в США.

.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: