ЄК оновила "чорний список" іноземних авіакомпаній

Четвер, 10 грудня 2015, 17:51

Єврокомісія виключила казахстанську авіакомпанію Air Astana з "чорного списку" недостатньо безпечних авіаперевізників, додавши в нього іракську Iraqi Airways.

Про це йдеться в комюніке ЄК, передає "Інтерфакс-Україна".

Європейська комісія відновила в четвер список із безпеки польотів ЄС. До нього входять авіакомпанії, діяльність яких у Євросоюзі заборонена або обмежена, зазначено в повідомленні.

"Я дуже задоволена, що ми змогли зняти обмеження з компанії Air Astana після шести років роботи", - заявила член Єврокомісії з питань транспорту Віолета Булц.

Реклама:

"Водночас в інтересах безпеки громадян ЄС ми змушені залишити в списку інших авіаперевізників Казахстану і внести до нього іракську Iraqi Airways", - додала Булц.

Оновлений список із безпеки польотів ЄС, який буде опубліковано 11 грудня, містить загалом 228 авіакомпаній, зареєстрованих у 20 державах, влада яких не забезпечує достатнього ступеня безпеки.

Це Афганістан, Ангола (за винятком однієї авіакомпанії, яка працює в ЄС за обмеженнями), Бенін, Республіка Конго, Демократична Республіка Конго, Джібуті, Екваторіальна Гвінея, Ерітрея, Габон (за винятком двох авіакомпаній, які працюють з обмеженнями), Індонезія (за винятком чотирьох авіакомпаній).

Також у списку Казахстан (тепер за винятком Air Astana), Киргизія, Ліберія, Лівія, Мозамбік, Непал, Сан-Томе і Прінсіпі, Сьєрра-Леоне, Судан і Замбія.

У списку також дві окремі авіакомпанії: Iraqi Airways (Ірак) і Blue Wing Airlines (Суринам).

Ще семи компаніям дозволено літати в ЄС тільки на конкретних типах повітряних суден: Afrijet і SN2AG (Габон), Air Koryo (КНДР), Air Service (Коморські острови), Iran Air (Іран), TAAG анголські авіалінії (Ангола) і Air Madagascar (Мадагаскар).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!