"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У разі зниження ЄСВ до 20% дефіцит Пенсійного фонду збільшиться - Шамбір

Вівторок, 1 грудня 2015, 17:43

Дефіцит Пенсійного фонду України у 2016 році становитиме 124,9 мільярда гривень у разі зниження єдиного соціального внеску до 20% в рамках запропонованої Міністерством фінансів податкової реформи.

Про це заявив перший заступник голови фонду Микола Шамбір в ході брифінгу, передає УНІАН.

"За нашими розрахунками, (в разі зниження ЄСВ до 20% - Ред.) дефіцит бюджету Пенсійного фонду збільшиться до 124,9 мільярда гривень", - повідомив він.

Зараз, за словами Шамбіра, керівництво Пенсійного фонду опрацьовує спільно з Міністерством фінансів питання покриття дефіциту фонду в наступному році за рахунок державного бюджету.

Реклама:

Також він додав, що, якщо єдиний соціальний внесок залишиться на колишньому рівні, в середньому близько 40%, прогнозний дефіцит фонду в 2016 році становитиме 7,5 мільярда гривень проти 17,1 мільярда гривень поточного року.

Як повідомлялося, за словами міністра соціальної політики Павла Розенка, дефіцит чотирьох фондів соціального страхування у 2016 році у разі зниження ставки єдиного соціального внеску складе близько 133 мільярдів гривень.

Міністерство фінансів в рамках податкової реформи пропонує встановити єдину ставку на ключові податки - податок на додану вартість, податок на доходи фізичних осіб, податок на прибуток, єдиний соціальний внесок - на рівні 20%, а потім встановити мораторій на внесення змін у Податковий кодекс.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: