ДТЕК Ахметова входить до п'ятірки найбільших неплатників податків - ДФС

Вівторок, 1 грудня 2015, 15:38

Компанія ДТЕК бізнесмена Ріната Ахметова входить до п'ятірки найбільших неплатників податків.

Про це в коментарі "Економічній правді" заявив глава офісу ДФС по роботі з великими платниками податків Євген Бамбізов.

"ДТЕК входить до п'ятірки найбільших боржників. Це пов'язано і з тим, що у компанії є активи на непідконтрольній Україні території. Вони підписали розстрочку про виплату боргу - 1 185 млн гривень - і виплачують його частинами. Поточну заборгованість вони погашають", - сказав він.

За його словами, поки компанія проводить платежі за планом.

Реклама:

"Ми бачимо деякі ризики погашення та опрацьовуємо з підприємством різні варіанти. НАК повинен перерахувати DTEK певну суму за постановою №375. Якщо її не вистачить, розглядається варіант продовження розстрочки. Це рішення вимагає узгодження з Мінфіном", - заявив Бамбізов.

Він також додав, що компанія "Метінвест" отримала відшкодування за жовтень у повному обсязі.

"У нас є група "Метінвест" і DTEK з одним і тим же бенефіціаром, але "Метінвест" постійно отримує відшкодування в непоганих обсягах, а DTEK постійно має борг перед бюджетом", - зазначив Бамбізов.

Раніше в "Метінвесті" заявили, що в листопаді 2015 року всі підприємства групи відключені від системи автоматичного відшкодування ПДВ.

Як зазначали в групі, повернення податку, можливо, буде здійснюватися в "ручному" режимі, проте розмір відшкодування Групі не відомий.

Пізніше, за словами Насірова, компанії групи "Метінвест" в повному обсязі отримали відшкодування ПДВ в автоматичному режимі.

Крім того, 27 листопада стало відомо, що ПАТ "Запоріжсталь", що належить Рінату Ахметову, відключають від електроенергії через борг держави перед комбінатом із відшкодування ПДВ.

ДТЕК створений у 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
504 error