"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Податківці заборгували бізнесу 15 мільярдів гривень ПДВ

Вівторок, 1 грудня 2015, 09:21

Активна заборгованість з відшкодування ПДВ, яка становила у травні поточного року 22 млрд гривень, на початок листопада скоротилася до 15 млрд гривень.

Про це йшлося під час зустрічі голови ДФС Романа Насірова та його першого заступника Сергія Білана з представниками Європейської Бізнес Асоціації 27 листопада, повідомляє прес-служба ДФС.

За словами Насірова, протерміновану заборгованість зменшено з 7,5 млрд грн до 4 млрд грн та до кінця року очікується її зменшення до 2 млрд. грн.

"Ми просили додаткові ліміти до кінця року на відшкодування ПДВ і, враховуючи перевиконання плану зі збору податків, є очікування, що ми зможемо збільшити ще на 5 млрд. грн. ліміт на відшкодування цього податку наприкінці грудня", - підкреслив Насіров.

Реклама:

Як відомо, раніше в "Метінвесті" заявили, що в листопаді 2015 року всі підприємства групи відключені від системи автоматичного відшкодування ПДВ.

Як зазначали в групі, повернення податку, можливо, буде здійснюватися в "ручному" режимі, проте розмір відшкодування Групі не відомий.

Пізніше, за словами Насірова, компанії групи "Метінвест" в повному обсязі отримали відшкодування ПДВ в автоматичному режимі.

Крім того, 27 листопада стало відомо, що ПАТ "Запоріжсталь", що належить Рінату Ахметову, відключають від електроенергії через борг держави перед комбінатом із відшкодування ПДВ.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!