Суд не дозволив "Укртранснафті" отримати 312 мільйонів компенсації від фірми "Привату"

Понеділок, 9 листопада 2015, 13:05

Господарський суд Одеської області не дозволив "Укртранснафті" отримати компенсацію з компанії "Синтез-Ойл", яку пов'язують з групою "Приват" Ігоря Коломойського, 312,7 млн гривень збитків за період 2010-2014 років.

Про це сказано в рішенні одеського суду від 29 жовтня, передають "Українські новини".

Суд визнав, що упущена вигода "Укртранснафти" за 2010-2014 роки, відповідно до цього контракту, становила 180,71 млн гривень, але відмовив у задоволенні позовних вимог через закінчення строку позовної давності.

Судом установлено, що протягом 2010-2014 років на виконання умов договору транспортування нафти "Синтез-Ойл" перерахував "Укртранснафті" 188,29 млн гривень, при цьому в 2015 році - 7,515 млн гривень.

Реклама:

14 грудня 2009 року між "Укртранснафтою" і "Синтез Ойл" було укладено договір на надання послуг із транспортування нафти за маршрутом "Приймально-здавальна ділянка "Одеса" - Кременчуцький НПЗ" в обсязі від 3 до 6 млн тонн щорічно.

Договором було передбачено щомісячну передоплату в розмірі 6,15 млн гривень.

У разі, якщо "Синтез Ойл" щомісяця не надає не передбачений договором обсяг нафти для її транспортування, така передоплата вважалася оплатою за резервування нафтопроводу.

1 березня 2012 року керівництвом "Укртранснафти" було укладено додаткову угоду, якою, по-перше, було знижено розмір щомісячної передоплати з 6,15 млн до 0,835 млн гривень, по-друге, розширено перелік маршрутів, якими "Укртранснафта" надавала "Синтез Ойлу" послуги із транспортування.

У перелік були включені ще маршрути "ПЗД "Одеса" - "Нафтохімік Прикарпаття", "ПЗД "Одеса" - НПК "Галичина" в обидва напрямки.

Як повідомлялося, НАК "Нафтогаз України" просить прокуратуру міста Києва вивчити договір "Укртранснафти" і "Синтез-Ойл" від 2009 року з надання послуг транспортування нафти за маршрутом "ПЗУ "Одеса" - "Кременчуцький НПЗ" на предмет навмисного завдання збитків колишнім керівництвом держкомпанії на чолі з оголошеним у розшук Олександром Лазорком.

Договір транспортування нафти з "Синтез-Ойл" був укладений під час керівництва "Укртранснафтою" Олександром Лазорком, який 19 березня 2015 року був відсторонений від посади, 10 серпня звільнений і у вересні оголошений правоохоронними органами в розшук.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: