"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Яресько про курс гривні на наступний рік: закладаємо 24,1 за долар

П'ятниця, 6 листопада 2015, 11:02

Міністерство фінансів закладає як макропоказник на 2016 рік середньорічний курс гривні до долара на рівні 24,1 гривні за долар.

Про це повідомила журналістам міністр фінансів України Наталя Яресько, передає УНІАН.

"Закладаємо, в середньому 24,1", - сказала Яресько.

Також Яресько повідомила, що Мінфін планує подати проект державного бюджету на 2016 рік за "кілька тижнів", оскільки бюджетний процес безпосередньо пов'язаний з узгодженням податкових змін.

Реклама:

"Ми намагаємося звести цей бюджет з податковою реформою. Сподіваюся, ми зможемо його подати за кілька тижнів", - сказала Яресько.

Як повідомлялося, 14 вересня Кабінет міністрів затвердив законопроект про держбюджет України на 2016 рік і подав його на розгляд Верховної Ради, але згодом відкликав документ для подальшого доопрацювання.

За інформацією Міністерства фінансів, держбюджет на 2016 рік передбачає дефіцит на рівні 3,7% ВВП, курс гривні на рівні 24,1 гривні за долар і засноване на прогнозі зростання ВВП на 2% за інфляції 12%.

Наразі йдуть консультації щодо бази формування доходів і видатків у частині використання нових податкових норм і правил, які мають бути ухвалені до кінця року.

На думку глави уряду Арсенія Яценюка, проект державного бюджету України на 2016 рік і пропонована податкова реформа мають бути узгоджені з ключовим кредитором країни - Міжнародним валютним фондом і відповідати принципам і цілям програми реформ уряду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!