"Північний потік-2" позбавить Україну 2 мільярдів доларів прибутку - Яценюк

П'ятниця, 6 листопада 2015, 09:10

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк  висловив глибоку стурбованість щодо ідеї будівництва Північного потоку-2.

Про це він заявив за підсумками зустрічі з главами урядів Балтійських держав в рамках робочого візиту до Риги у четвер, передає прес-служба Кабінету міністрів.

"Якщо Росія і деякі західні компанії збудують Північний потік-2, це позбавить Україну, Словаччину та Польщу доходів і позбавить ЄС енергетичної незалежності", - сказав Яценюк.

Прем’єр зазначив, що питання енергетики піднімалося на зустрічі глав урядів і висловив вдячність за їх стійку позицію щодо цього.

Реклама:

Він підкреслив, що якщо Росія і деякі західні компанії збудують Північний потік-2, це позбавить Україну 2 млрд доларів прибутку, Словаччину - 0,8 млрд доларів прибутку, Польщу - 0,4 млрд доларів. "І це позбавить ЄС реальної енергетичної незалежності", - сказав він.

Глава уряду звернувся до Європейської Комісії та глав урядів Балтійських країн "серйозно підійти до цього питання".

Яценюк наголосив, що цей проект повинен відповідати всім критеріям Третього енергетичного пакету.

"Ми як держава Україна переконані, що цей проект не має нічого спільного з економічними питаннями, лише з політичними", - заявив прем’єр.

Раніше повідомлялося, що Єврокомісія перевірить плани розбудови газогону "Північний потік" на відповідність європейському законодавству.

Польща вже заявила, що будівництво "Північного потоку-2" суперечить енергополітиці ЄС і країна буде піднімати питання щодо доцільності його будівництва.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: