США готові надати Україні кредит, якщо буде прогрес у боротьбі з корупцією

П'ятниця, 6 листопада 2015, 09:02

Віце-президент США Джо Байден говорив у четвер з главою Української держави Петром Порошенком про місцеві вибори, імплементацію мінських домовленостей, ініціативи в боротьбі з корупцією та реалізацію економічних реформ у країні.

Про це повідомила прес-служба Білого дому, передає Укрінформ.

"Віце-президент привітав президента Порошенка з проведенням місцевих виборів в Україні, які стали ще однією віхою демократичного розвитку країни", - зазначається в офіційному прес-релізі.

Обговорюючи питання імплементації Мінських угод, сторони "дійшли згоди, що Росія й сепаратисти повинні негайно виконати те, що пообіцяв президент Путін під час зустрічі в Парижі лідерів "нормандської четвірки" 2 жовтня". Передусім, йдеться про забезпечення повного доступу ОБСЄ на всій території Донбасу, уточнили в Білому домі.

Реклама:

В плані економічних реформ, Байден "підтвердив готовність США забезпечити третій транш кредитних гарантій в сумі $1 млрд для України на умовах продовження в країні прогресу в розслідуванні й кримінальному переслідуванні корупції, а також гарантій, що податкова реформа в Україні відповідатиме програмі МВФ".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!