"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Одеським силовикам заборонили оглядати вантажі на митниці без спецдокументів

Середа, 4 листопада 2015, 20:53

У четвер в Одеському порту було підписано спільний наказ Одеської митниці ДФС та силових відомств, спрямований на значне зменшення кількості перевірок.

Про це йдеться у повідомленні головного управління Державної фіскальної служби в Одеській області.

В документі Одеська митниця ДФС, Головне управління ДФС в Одеській області, Головне управління МВС в Одеській області, Південне регіональне управління державної прикордонної служби та прокуратура Одеської області передбачили персональну відповідальність кожного з керівників відомств щодо проведення необґрунтованих перевірок під час здійснення митного оформлення вантажів.

"Цей спільний наказ створено з метою зняття тиску на тих імпортерів та експортерів, які оформлюють свої вантажі в Одеській митниці, та підвищення рівня персональної відповідальності кожного з керівників силових структур за необґрунтовану перевірку суб’єктів зовнішньо-економічної діяльності під час проходження митного оформлення", - повідомила начальник Одеської митниці Юлія Марушевська.

Реклама:

Реформы на Одесской таможне – подписание нового Меморандума для прекращения коррупционного беспредела.Реформи на Одеській митниці - підписання нового Меморандуму для припинення корупційного свавілля .

Posted by Mikheil Saakashvili on 4 ноября 2015 г.

"Так, зокрема, під час проходження митних процедур, ініціювати проведення огляду товару або транспортних засобів комерційного призначення поза межами кримінального провадження буде можливо лише за листом з персональним підписом керівника відомства та гербовою печаткою", - повідомляє прес-служба.

Також, рішенням передбачено, що перебування посадових осіб інших правоохоронних органів в зоні митного контролю можливе лише з дотриманням її правового режиму і тільки з письмового дозволу керівника відповідної митниці або митного поста.

"А в зонах митного контролю, розташованих у пунктах пропуску через державний кордон України, ще й за погодженням з начальником відповідного органу охорони державного кордону", - повідомляє прес-служба.

"Хочу нагадати, що особам, які допущені в зону митного контролю, забороняється втручатися у дії посадових осіб митниці, які здійснюють митний контроль та митне оформлення, а також вчиняти будь-які дії щодо товарів, транспортних засобів, а також інших осіб, які знаходяться у зоні митного контролю, якщо інше не передбачено законом", - наголосила Марушевська.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!