"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Volkswagen знайшов у себе ще 800 тисяч проблемних авто

Середа, 4 листопада 2015, 11:08

Німецький автовиробник Volkswagen вирішив не чекати нових звинувачень і визнавати свої помилки, оголосивши, що виявив проблеми у ще 800 тисяч своїх автомобілів.

Про це він повідомив на своєму сайті, повідомляє "Укрінформ".

 "В ході внутрішнього розслідування точно встановлено, що у сертифікатах відповідності для транспортних засобів із визначення вмісту CO2 були допущені неточності. Згідно з даними на даний момент, можуть бути порушені близько 800 тис. автомобілів концерну Volkswagen", - йдеться в роз'ясненні.

Економічні наслідки для концерну внаслідок цієї нової неприємності саме керівництво оцінює приблизно в 2 млрд євро.

Реклама:

Правління Volkswagen AG поінформувало компетентні реєструючі органи і чекає "надійної правової оцінки", попутно обіцяючи продовжувати внутрішнє розслідування з метою виявити всі маніпуляції минулого керівництва.

Нагадаємо, скандал навколо Volkswagen вибухнув у вересні 2015 року після того, як Агентство із захисту навколишнього середовища США (EPA) викрило концерн у тому, що той встановлював на своїх автомобілях комп'ютерні програми, що дозволяли під час перевірок в рази знижувати показники викиду вихлопів.

За найскромнішими підрахунками, на ринок було випущено близько 11 мільйонів таких машин з дизельними двигунами.

Мало чи не щодня відбуваються все нові й нові неприємні відкриття. Концерн втрачає величезні гроші і несе серйозні втрати в іміджі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: