Кримську ЛЕП "Каховська - Титан" полагодили, але ще не підключили

Понеділок, 30 листопада 2015, 11:41

Ввечері 29 листопада ремонтні бригади були допущені до місця аварії на лінії електропередач "Каховська – Титан" і полагодили її.

Про це повідомляє прес-служба Херсонської ОДА з посиланням на заяву представника прес-служби "Укренерго" Зиновія Буця.

За його словами, така домовленість була досягнута в неділю у Києві під час засідання за участю лідерів акції продовольчої та енергетичної блокади Криму, міністра енергетики Володимира Демчишина та керівництва "Укренерго".

При цьому він додав, що, згідно з домовленостями з активістами, лінія ще не введена в експлуатацію – на їх вимогу були зняті шлейфи та зроблений видимий розрив проводів, щоб учасники акції бачили, що енергію подати не можна. Переговори на тему відновлення постачання енергії ще тривають.

Реклама:

"Якщо буде прийнято рішення про постачання енергії, буде потрібно кілька годин, не враховуючи час, щоб дістатися на місце робіт, щоб з’єднати відкручені шлейфи", – пояснив Буцьо.

Як відомо, у Криму з 22 листопада припинено електропостачання з материкової частини україни внаслідок підривів ЛЕП у Чаплинці Херсонської області. Внаслідок цього півострів майже повністю знеструмлений.

Наразі там триває громадянська блокада, учасники якої виступали спершу за продуктову, а згодом - за енергетичну блокаду півострова.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: