Служба зайнятості скоротить 12% співробітників

Вівторок, 3 листопада 2015, 17:07

До кінця 2015 року з метою підвищення ефективності роботи, оптимізації та економії адміністративно-господарських видатків державна служба зайнятості проведе скорочення чисельності працівників на 1690 осіб.

Про це повідомив заступник голови Державної служби зайнятості Андрій Вишняк, повідомляє перс-служба відомства.

"Вже незабаром розпочнеться реформа служби зайнятості та створення Національного агентства зайнятості. В основу роботи нової структури буде покладено принцип роботи найуспішніших компаній світу", - сказав він.

"Наразі проводиться аналіз ефективності роботи служби на всіх рівнях, по всіх регіонах України. Для підвищення продуктивності діяльності і зменшення видатків було прийнято рішення про скорочення чисельності працівників. Це близько 12% від загальної кількості співробітників", - заявив Вишняк.

Реклама:

За його словами, апарат обласних центрів зайнятості буде скорочено на 12%, апарат базових центрів зайнятості - від 4% до 15%. Скорочення також торкнеться і Центрального апарату, де, враховуючи минулорічні скорочення, до кінця поточного буде вивільнено 16% працівників.

Нагадаємо, 20 липня прем’єр-міністр Арсеній Яценюк під час засідання колегії Міністерства соціальної політики заявив про необхідність реформування ДСЗ у Національне агентство зайнятості.

За словами Міністра соцполітики Павла Розенка, нова структура не тільки надаватиме послуги громадянам щодо пошуку роботи, перенавчання чи підвищення кваліфікації, а й об'єднає свої зусилля з недержавним сектором, який також здійснює пошук роботи.

Запропоновані новації, запевнив Розенко, у вигляді законопроекта будуть внесені у Верховну Раду.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: